Adaptieve Intelligentie

Een wereld die ingrijpend verandert

Door de toenemende complexiteit verlopen de transformaties in de maatschappij, in onze levensstijl en in organisaties steeds sneller.

Adaptieve Intelligentie, de drijvende kracht voor de ontwikkeling van individuen, teams en organisaties

De grote uitdaging is een model en tools te implementeren waarmee ieder individu “duurzaam plezier en energie” kan vinden en zich in alle omstandigheden zinvol, rustig, vol vertrouwen en autonoom  kan inzetten.

Hoe?

Door je Adaptieve Intelligentie te activeren: een vaardigheid die je aanleert en die je kan trainen. 

Adaptieve Intelligentie is zowel een cognitief proces als een mindset.

  • Een cognitief proces want je brein kan deze modus gebruiken om informatie te verwerken in verschillende stappen: de omgeving waarnemen, erop inspelen met oog voor wat er op het spel staat, wat de risico’s zijn en hoe dringend het is om te evolueren, dan beslissen en pertinent, evenwichtig en efficiënt handelen.
  • Een mindset want het is een vorm van verruimd bewustzijn, dat onze zintuigen en ons geheugen mobiliseert om consistent te handelen. Deze attitude waarbij je open en alert het ongekende verkent, passende representaties van de werkelijkheid en creatieve antwoorden creëert, stimuleert een nieuwe geestesgesteldheid.

Impact van de Adaptieve Intelligentie

Voor het individu: ze stimuleert ons vermogen om creatief te zijn, ons aan te passen en om, op basis van onze vaardigheden en kennis, soepeler keuzes te maken. Zo kunnen we de stap zetten van mechanische competentie naar uitmuntendheid.  Ze stelt ons in staat om beter te beslissen, om luciditeit, intuïtie, empathie te ontwikkelen, stress te beheersen, bij te leren en ons te concentreren op wat ons motiveert.

Voor organisaties: Adaptieve Intelligentie verbetert zowel collectieve prestaties als individuele ontplooiing. Ze maakt een organisatie flexibeler, veerkrachtiger en performanter bij interne en externe evoluties.

Vul onderstaand formulier in om gratis ons witboek over Adaptieve Intelligentie te ontvangen.

Wil je nog meer weten over Adaptieve Intelligentie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Bedankt voor uw inschrijving.